KLUBB 111

Den kämpande radikala fackföreningen – En för alla och alla för en!

Öppet brev till MTR:s VD.

Posted by klubb111 på 13 februari, 2012


SEKO lämnade idag, den 13/2, över detta brev till Vår VD Peter Viinapuu.

Öppet brev till MTR:s VD.

SEKO skriver detta öppna brev för att vi är trötta på den negativa utvecklingen på vår arbetsplats. Sen MTR tog över driften har det mesta blivit sämre. Otaliga omorganisationer har skapat kaos, underbemanningen är ännu inte löst, nya försämringar för trafikledningen planeras, ett nytt sätt att söka semester på har införts trots protester och lokalvårdens utlovade placering vill MTR nu inte genomföra.

MTR vann till stor del upphandlingen av tunnelbanan för att man i anbudet hade den bästa planen för verksamhetsstyrning och utveckling.

MTR skriver själva i anbudet:

”En enkel och transparent organisation med tydliga roller, ansvarsområden och befogenheter. En väletablerad och fungerande relation med fackföreningarna som representerar de anställda inom tunnelbaneverksamheten. En personalförsörjning som tillhandahåller kundserviceinriktad, välutbildad och certifierad personal 365 dagar om året. Relationer till fackliga organisationer baserade på en ömsesidig respekt och ett nära samarbete, för att hela tiden kunna förbättra verksamheten. En personal som känner en ökande stolthet över att arbeta inom SL:s kollektivtrafik.”

Detta är bara några av de sakers om MTR lovat SL i anbudet som MTR idag inte lever upp till.

Du som VD har sagt till oss att facket är viktigt för MTR och att ni vill ha en god relation och kontinuerlig dialog med oss. Samtidigt som du säger detta beter sig dina underställda tvärtemot. De vill bara ha med oss att göra när det gäller förhandlingar. En skyldighet att förhandla har ni enligt lag och det kommer ni aldrig ifrån, men dialog, det är någonting annat. Dialog bygger på att MTR har ett genuint intresse av att ta vara på de anställdas kunskaper och erfarenheter.

Ert agerande får oss att undra om ni verkligen är intresserade av dialog?

Vi är väldigt oroade över MTR:s allt hårdare personalpolitik. När vi talar med våra medlemmar är de upprörda, ledsna och känner sig överkörda. Flera talar om att strejka och arrangera andra aktioner. Det är ert agerande som arbetsgivare som fått er personal att tänka i dessa banor.  Om ni verkligen menar det ni vann anbudet på så är det dags för förändring. SEKO begär ett möte med dig Peter Viinapuu för att diskutera hur du som ytterst ansvarig för företaget tänker lösa situationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: