KLUBB 111

Den kämpande radikala fackföreningen – En för alla och alla för en!

Information angående tjänstepaket T18 för förarna på Röda linje

Posted by klubb111 på 27 november, 2017


2017-11-27

Hej alla!

Som ni känner till, i fredags lades tjänsterna upp för 2018, kallas även T18.

Innan dess skickades tjänsterna ut till facket för granskning. Vi förhandlade om tjänsterna förra veckan. SEKO ansåg att tjänsterna bröt mot kollektivavtalet t ex angående förflyttningstid från och till NA. En annan sak handlade om nattjänsterna som vi också anmälde som kollektivavtalsbrott, för att enligt oss, det garanterades inte varannan helg ledigt. Vi hittade en lösning på detta.  Vi hade också åsikter om en del andra saker t ex vi skickade ett förslag om omgruppering på Röda linje och MTR ska kolla om det går att justera grupperingen.

Som kanske ni känner till, SEKO kan försena eller stoppa ett paket om det finns kollektivavtals- eller lag-, MBL-brott.

När det gäller andra synpunkter, t ex gruppering eller andra saker som SEKO anser gör tjänstepaket bättre och jämnare för alla, är det upp till arbetsgivaren att gå med på detta.

Den frågan om kollektivavtalsbrott angående förflyttningstid från och till NA ligger nu på central förhandling och inväntar datum för förhandlingar mellan SEKO förbundet och Almega.

Mvh

Sektionsstyrelsen Röda linjen

Annonser

3 svar to “Information angående tjänstepaket T18 för förarna på Röda linje”

 1. Tunneltågförarn said

  Förr hade vi möten om tjänstepaket inför omplaceringar där man kunde lämna synpunkter och förslag om detta.

  Numer sker allt över huvudet på oss förare där de kommande tjänsterna hamnar hos facket för granskning men möjlighet för oss ute i verksamheten att i tid lämna synpunkter känns obefintlig. När tjänsterna dyker upp är det på MTR On Track (vilket heller inte är det lättaste att hitta samt veta att de finns där) för sökning.

  Eftersom omplaceringar och ändringar i tjänster är bland det viktigaste som händer för oss förare under året är det av vikt att vi alla har möjlighet att vara med för att kunna diskutera samt lämna synpunkter på nya tjänstepaket.

  Vad var man oense om konkret på senaste paketet är ju av intresse? Ni skriver om tjänster som bryter mot kollektivavtalet då undrar man vad exakt och vilka tjänster man avser? Omgrupperingsförslag som lämnats? Vad gällde det?

  MTR gör allt över huvudet på oss det vet vi men vår fackförening måste börja skärpa till sig i kommunikationen med förarna.

  • klubb111 said

   Hej!
   När det gäller placeringar hade vi inga möten alla de åren som jag har jobbat. Enligt kollektivavtalet ska facket granska tjänsterna, så det finns ingen ändring i detta. Att MTR vill inte lägga fram till förarna deras förslag har inget att göra med facket. Självklart är tjänsterna en av de viktigaste som händer förarna, och därför anser vi att förarna ska lämna synpunkter men som sagt, MTR är ansvariga för detta. Vi har skrivit att enligt oss, finns det kollektivavtalsbrott i form av t ex att förflyttningstid mellan LIH-NA är inte arbetstid. Det finns alltid lokala förtroendevalda på LIH som man kan vänta sig till, om man har frågor eller synpunkter om allt möjligt.

   • Tunneltågförarn said

    Om inte MTR lägger fram tjänster för granskning kan ju vårat fack då göra det om ni har tillgång till dessa.
    Möten har vi haft förr om tjänster så inget nytt. Om förtroendevalda finns tillhanda så går det ju bra att framföra synpunkter till dessa dock är det väldigt tunnsått med dem för oss som jobbar kvällstid så det är inte helt enkelt då inga mig veterligt jobbar kvällstid eller också gör de sig väldigt anonyma. Jag vet i alla fall inte vilka det är?
    Dialogen med förarna ute på arbetsplatsen verkar tyvärr ha gått i stå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: