KLUBB 111

Den kämpande radikala fackföreningen – En för alla och alla för en!

Nya löner för 2018 och 2019 inkl tillägg

Posted by klubb111 på 10 oktober, 2018


Hej!

Här kommer nya tabeller med de nya lönerna inkl tillägg.

Nästa vecka kommer en uppdaterad version inkl övertidsersättningar m m.

Annonser

3 svar to “Nya löner för 2018 och 2019 inkl tillägg”

 1. Hector Riveros said

  Hej klubb 111!

  Det viktiga info går inte att ta del av då det är tom (blank) Kan ni vara vänliga och skicka ett nytt utskickt där det framkommer informationen?

  Förslag: Testa i någon spärrsator direkt efter att ett utskick gjorts, det sitter säkert någon förtroendevald man kan vända sig till i någon servicedisk och be att testa att allt är ok. Det händer väldigt ofta att det inte går att ta del av infon av olika anledningar. Tack för lyhördhet.

  Ni kan ringa till mig om ni önskar och jag arbetar, ant. nr 34077 DK grön ut fram till 21/10 V4, f.o.m 22/10 intjänst 1201 -1202 -1203. V4.

  MVH

  Hector Riveros Stationsvärd grön MTR Tunnelbana AB Rålambsvägen 17 8tr Box 10038 121 26 Stockholm Globen Växel +46 (0) 8-57861000 http://www.mtrnordic.se Ett bolag inom mtr corporation ________________________________

 2. Tutf said

  Några förändringar av Ob-ersättningen tycks det som om ingen har något intresse av att ta tag i. Den höjs några korvören tillsammans med övriga tillägg sedan blir det inget mer. Men konstigheter som att man inte har något extra betalt för att jobba natt på helger eller storhelger till skillnad mot vardagsnätter borde det väl ändå någon gång ändras på?
  Om det är en kostnadsfråga kunde man ju tänka sig att ta en del av tillägget för dagtiden på helger och storhelger och flytta dessa pengar till dem som jobbar sent och natt. På så skull det inte kosta så mycket. Inte optimalt men skulle ge ett bättre utslag för arbete på den obekväma tiden och mer likna differentieringen av Ob på vardagar.
  Jobbar man natt skall det synas i plånboken och inte som nu på helger eller storhelg inte ge något extra.

  Ingen som har dessa funderingar i klubben och tycker att värt att försöka få till en förändring? .

  • klubb111 said

   Hej Tutf.
   Frågan om Ob gäller samma i alla branscher och inte speciellt bara inom tunnelbanan. Det gäller inte bara de som jobbar natt men också de som jobbar helger, som är obekväm tid. Tänk också att de som jobbar natt tjänar en del extra pengar men utöver detta, arbetar de kortare veckoarbetstid jämfört med personal som arbetar på dagen.
   Vi anser dessutom att man får extra betalt om man jobbar storhelger.
   Sist men inte minst, att jobba natt oavsett om det är en vardag elller helg, resultat bli samma, att det obekväm tid och är inte mer obekväm om det är helg.
   Om du skickar en motion till klubben med dina förslag på förändringar som du har, kan då styrelsen eller medlemsmöte tar beslut om det och kanske driva din linje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: