SL uppmanar stockholmarna att tränga sig i tunnelbanan mitt i pandemin


Pressmeddelande:

SL uppmanar stockholmarna att tränga sig i tunnelbanan mitt i pandemin

Vår skyddsombudsorganisation kommer att vidta alla åtgärder som behövs för att säkerställa våra kollegors hälsa och liv.

Trots uppmaningar från tunnelbaneklubben kommer SL att införa Sommartrafik i år. Snart kommer alltså tunnelbanan vara fylld av trängsel i korta tåg och gles trafik. Detta pga att SL och majoritetspolitikerna i region Stockholm tänker på pengar och inte stockholmarnas hälsa. Allt detta emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer och deras egna tidigare beslut.

Vi ser det som en otrolig dubbelmoral att det på skyltarna i tunnelbanan uppmanar till att man ska undvika trängsel pga Corona och samtidigt minska trafiken som givetvis medför ökad trängsel.

Stockholmsregion, via SL, planerar att hela sommaren från och med midsommarafton nästan halvera trafiken och köra med korta tåg istället för långa. De skall också stänga av mellan Gullmarsplan och Globen!

Seko Tunnelbana varnade dem för nästan en månad sedan att inte göra det och föreslog att avstängningen kan förläggas senare men det har helt ignorerats.

Vi vet att pga pandemin kommer de flesta stockholmare inte resa bort på sina semestrar utan istället stanna hemma i stan. Det betyder att de flesta kommer åka tunnelbana som vanligt.

SL och regionpolitikerna har inte lärt sig något från våren då de minskade trafiken på bussar och lokalbanor vilket ledde till ökad trängsel där. Nu ska de göra samma sak i tunnelbanan.

Vi varnar alla att det kan bli en katastrof både för våra kollegors hälsa och liv men också för våra trafikanters. Vi kommer inte bara stå och se på när detta händer.

Vi säger till alla ansvariga. SÄG INTE ATT NI INTE VISSTE DET!

Stockholm 2020-06-12

Klubbstyrelsen Seko klubb 111, Tunnelbanan

Pressmeddelande sommartrafik och SL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s