Information om fel på de nya lönerna i juni.


Information om fel på de nya lönerna i juni.

                                                                                                         Stockholm 2024-06-19

Vi har fått information om att en del Seko medlemmar har fått fel lön och det handlar främst om tarifflöner. Däremot har vi inte fått information från medlemmar som har i-löner.

Vi kontaktade i går natt MTR, när vi blev informerade om felet och begärde att de måste kontrollera detta omgående samt åtgärda problemet snarast.

Enligt MTR, ”Lön avdelningen har funnit ett systematiskt fel som kopplar till ett större antal medarbetare med tarifflön. Dessa medarbetare har inte fått den ny lönen och därtill då inte heller den retroaktiva delen. Eftersom grundlönen blir fel påverkar det naturligt även tex lönetillägg som är baserade på grundlönebelopp, så att även dessa blir felaktiga. Nu påbörjar arbetet med justeringar av dessa för att förbereda extra utbetalningar”.

Seko anser fortfarande att problemet ska åtgärdas snarast, då våra medlemmar har planerat att få sin nya lön och tillägg, i samband med juni lön, retroaktivt fr o m 1 maj i år. Detta finns på kollektivavtalsprotokoll också mellan Seko och MTR. Om ni har frågor om detta oavsett om du har tarifflön eller individuell lön, maila till sekotunnelbanan@gmail.com

Om din lön är felaktigt, kontakta också Lönekontoret, mtrn.loneservice@mtr.se  

Med vänliga hälsningar

Jannis Konstantis

Klubbordförande

Lämna en kommentar