Resultat angående förhandlingar mellan SEKO och MTR under september 2016


Nästa förhandlingsdatum mellan SEKO och MTR är:

För trafik- och tjänstemannaärenden 4/10 oktober.

För stations- och lokalvårdensärenden 11/10 oktober.

  • SEKO och MTR förhandlar om en medlem som blev nekad att komma tillbaka till tjänst efter studier. Förhandlingen är ajournerad.
  • Förhandlingen om för kort semester: En medlem fått 28 kalenderdagar varav 19 semesterdagar. SEKO anser att medlemmen fått för kort semester utifrån semesterlagens skrivning om krans ledighet (ledig helgen innan och efter). Vi anser att det är brott mot KA § 11 mom. 13, sem. samt semesterlagen lagen § 9. Vi yrkar på att medlemmen får 2 semesterdagar åter/alt 1 semesterdag åter samt skadestånd till klubben på 10,000 kronor. MTR menar att man tillhandahåller erforderliga semesterdagar enligt KA och Lag. Tvist: Slutar i oenighet. Tvisten går till centrala förhandlingar
  • Omplacering av en medlem av diverse skäl avslutas i enighet.
  • Förhandlingen om tillsättningen om trafikgruppchef på Gröna linje. SEKO anser att det är brott mot MBL om tillsättningen. Förhandlingen avslutas i oenighet och SEKO ska påkalla en tvist om brott mot kollektivavtalet angående tillsättning av vikariat. Förhandlingen skickades centralt.
  • Förhandling med MTR om icke utlyst förlängning av två vikariat som GC på Grön och Blå linje Trafik: Vi begärde skadestånd 10,000 kronor per tillfälle. Slutar i oenighet. Förhandlingen skickades centralt.
  • Förhandling om en utdelad varning för en av våra medlemmar. SEKO har ogiltigförklarat varningen pga att MTR ej följt rutiner samt att detta är personligt och inte pga av den händelsen som MTR pratar om. Slutar i oenighet. Förhandlingen skickades centralt.
  • Slutförhandling angående förändringar i Fastigheter och internservice struktur samt tjänster: SEKO yrkade att det ska bli mindre ändringar än vad MTR föreslår, att alla chefstjänster som är nya ska lysas ut och lönehöjning för de som arbetar på servicecenter för ökade arbetsbördan. Protokoll skrivet i oenighet, skickas centralt.
  • Flextpaustillägg: Enligt protokoll från 2010 betalats ett tillägg ut fram till årets placering, därefter har det ej skett. Protokoll skrevs där SEKO och MTR är ense om att en höjning av tillägget kommer att äga rum, från 71,10 kr till 100 kr per gång fr o m den 1 Oktober 2016. Förhandling slutar i enighet
  • Tvisteförhandling om Införande av ”MSS Säkerhet” för förarna. Brott mot KA samt portalavtalet. Ej avslutad
  • Tvisteförhandling om utannonserade tjänster på Tubnet angående nyanställning av 180 personer utan att specificera vilket företag det gäller och under vilka premisser (Tunnelbanan – Pendel). Samt att MBL angående detta ej skett. SEKO anser att ett Brott mot MBL 19 har ägt rum. Slutar i oenighet. Förhandlingen skickades centralt.
  • En förhandling om ej avtalsenliga raster, som klubben förde för ett tag sedan, behandlades på AD (Arbetsdomstolen) och det blev en förlikning. SEKO förbundet fick 35.000 kronor i skadestånd från MTR.
  • En förhandling som klubben drev kommer upp snart till AD och kommer att behandla deltidsdiskriminering (angående lägre löner och andra sämre villkor som deltidare har jämfört med heltidarna).
  • I – löner till lönenämnden. Se separat information

Utöver de ovanstående förhandlingar har vi haft under den senaste veckan en rad ärenden som gäller rehabilitering, konflikter mellan arbetskamrater, och en del varningar. Angående varningar som tilldelas våra medlemmar, undersöker vår förhandlingsgrupp i vilka situationer ska man begära förhandlingar.

 

Obs! Om arbetsgivaren vill utdela en varning till dig, kontakta alltid facket!!!

resultat-forhandlingar-september-2016

Lämna en kommentar